Minden teremtmények, áldjátok az Urat!

Stradivarival az autizmussal élőkért – Ferences Jótékonysági Est a Zeneakadémián

2020.01.15

Fiatal, világhírű zenészek muzsikája töltötte be a Zeneakadémia nagytermét január 13-án a Ferences Alapítvány és a Ferences Rendtartomány által tizenkettedik alkalommal megrendezett Ferences Jótékonysági Esten. Várdai István, Fejérvári Zoltán és Pusker Júlia, valamint a Budapest Jazz Orchestra közreműködésével nemcsak a népszerű klasszikusokból, hanem a modern jazz világából is kapott ízelítőt a hallgatóság.

Gótika barokk burokban

2020.01.13

Pozsony legrégebbi temploma a város katolikus magyarságának ma is otthona. Staudt Mihály társaságában tehetünk időutazást, ha meghallgatjuk a január 12-én a Katolikus Rádióban elhangzott Templom-térkép című műsort.

Tihamér atya Szentkútja

2020.01.09

Papp Tihamér több ciklusban szolgált Mátraverebély-Szentkúton. A nemzeti kegyhelyhez kapcsolódó élményeiről beszélt az egri központtal működő Szent István Rádióban december 30-án. A Szentkúti kalauz című műsor itt meghallgatható.

„Minden sikerben ott volt a Jóisten kegyelme” – Évértékelő Dobszay Benedek ferences provinciálissal

2020.01.08

Dobszay Benedek OFM hatéves tartományfőnökségének utolsó évét zárta 2019-ben. A provinciális évértékelő interjújában a személyi változásokról, a megvalósult, vagy folyamatban lévő fejlesztésekről és az elmúlt év nehézségeiről is beszélt. Szerdahelyi Csongor interjúja.

Rózsadombi imádságoskönyv

2020.01.06

A Tövis utcai Kapisztrán Szent János-templom hetvenedik születésnapja alkalmából karácsony előtt megjelent “Rózsadombi imádságoskönyv” című kötetről Kiss Menyhért templomigazgatóval a Katolikus Rádióban január 3-án Szerdahelyi Csongor beszélgetett. A Pillanatfelvétel c. műsor itt meghallgatható.