Bárki irigykedik testvérére a jó miatt, amit mond és cselekszik általa az Úr, a káromlás bűnét követi el, mivel a Magasságbelire irigykedik, aki minden jót mond és cselekszik.

Hívd fel te is a nagyszüleidet!

2020.04.07

A kapcsolattartás fontosságára figyelmeztető kampányt indítottak a ferencesek a külvilágtól elzárva működő szociális intézményeikben élők megsegítésére. Az idős hozzátartozókkal való törődéssel a intézményekben most emberfeletti munkát végző gondozóknak is nagy segítségére lehetünk. Formanek Tamás, a ferences fenntartásban működő szociálisintézmények referense beszélt erről a Katolikus Rádióban április 7-én. A Tény-kérdés című műsor itt meghallgatható.

Nagyheti közvetítések a ferences templomokból

2020.04.06

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia április 2-i közleményében megerősítette, hogy korábbi rendelkezéseik a Nagyhétre is érvényesek. Ennek megfelelően otthonainkban, a kommunikációs eszközök segítségével vehetünk részt a húsvéti szertartásokon.

A kecske fogta tehén és társai

2020.04.06

Gezemice, ördögpirula, piszkemártás, kecske fogta tehén. Varga Kapisztrán ferencessel gyermekkora helyszínére, Tápiógyörgyére látogatott virágvasárnap a Katolikus Rádió. A műsor itt meghallgatható.

Virágvasárnapi miseközvetítések a ferences templomokból

2020.04.04

A rend templomaiban az ország számos pontjáról, valamint a kárpátaljai misszió területéről is közvetítünk szentmisét. A bejegyzésben minden fontos információ megtalálható.

Barsi Balázs OFM – nagyböjti konferenciabeszédek, gondolatok a járvány idején

2020.04.03

2020 nagyböjtjében Barsi Balázs OFM ismét megtartotta hagyományos konferenciabeszéd-sorozatát. A járványoz kapcsolódóan két különleges elmélkedéssel is készült Balázs atya. Videók a bejegyzésben.